O P L E I D I N G


Stef Heijnen-Bakker volgde lessen kostuum- en decorontwerp bij Lenn Aartzen aan Akademie Vogue, waar hij in 2019 zijn diploma Theatervormgeving behaalde. Zijn passie voor vormgeving is op jonge leeftijd ontstaan door het bezoeken van themaparken zoals ‘Efteling’ en 'Disneyland', die hem op theatrale wijze hebben meegenomen naar een andere wereld. Hij is afgestudeerd aan de opleiding Architectuur, richting 'Urban Design' en tijdens zijn studie heeft hij lessen gevolgd in lichtontwerp (Philips Lighting) o.l.v. Rogier van der Heide.  


W E R K Z A A M H E D E N

Als regisseur en theatervormgever werkt hij sinds 2012 op het Zaanlands Lyceum en heeft daar voorstellingen zoals de musicals Tarzan, We Will Rock You en Grease gemaakt. Voor de musical Aida (2016) heeft hij een Amateur Musical Award ontvangen in de categorie Beste Decor. Stef is sinds 2015 verantwoordelijk voor de creatieve regie en vormgeving van de nieuwjaarsshow ‘Art of Music’ onder leiding van dirigent Henk Ummels. 

Daarnaast heeft hij in 2019 meegewerkt aan een rekwisiet voor de musical Kinky Boots (regie: Martin Michel, decorontwerp: Marjolein Ettema) en twee nieuw geschreven musicals mogen voorzien van een decorontwerp: ‘ Afgesloten’ de musical (NBN Entertainment, regie: Sem Konijn) en de musical Claes Compaen (Bel Canto Oostzaan, regie: Stef Heijnen-Bakker). Zijn meest recente project qua theatervormgeving is geweest voor de musical ‘Boekenwurm’ (Spinoza Lyceum, regie: Max Roijé) in februari 2020. Hierbij was Stef verantwoordelijk voor de rekwisieten en het decorontwerp. 


V I S I E 

Mensen door middel van vormgeving meevoeren naar een nieuwe wereld en ze laten ontsnappen aan de werkelijkheid is zo ontzettend gaaf om te doen! Ik streef ernaar altijd meer te geven dan dat mensen verwachten, vandaar mijn visie:

‘Reimagine | Theater | Stories’

 

MAKING OF: AIDA

Bekijk hier interview met de cast & crew van musical Aida: 

(interview met Stef vanaf 14:00 min)

 
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

©2020 by Stef Heijnen-Bakker
HB Staging - privacy policy