Profielfoto_LinkeIn_Stef_Tekengebied 1.p

O V E R

Achter het bedrijf HB Staging staat Stef Heijnen-Bakker, creatieve duizendpoot die uitdagende projecten als passie heeft! Met een unieke mix tussen technische kennis (bachelor Architectuur) en cultuur (vervolgopleiding Decor & Kostuumontwerp) kan hij jouw verhaal tot een prachtig ontwerp omzetten. Met een achtergrond als technisch trainer in de AV-branche (regio EMEA) en operations & logistics manager bij een Apple weet hij ook op corporate niveau van de hoed en de rand. Stef is sinds 2009 decorontwerper en regisseert sinds 2012. Hij is creatief, kan out-of-the-box denken en begrijpt snel jouw probleem. 

O P L E I D I N G


Stef Heijnen-Bakker volgde lessen kostuum- en decorontwerp bij Lenn Aartzen aan Akademie Vogue, waar hij in 2019 zijn diploma Theatervormgeving behaalde. Zijn passie voor vormgeving is op jonge leeftijd ontstaan door het bezoeken van themaparken zoals ‘Efteling’ en 'Disneyland', die hem op theatrale wijze hebben meegenomen naar een andere wereld. Hij is afgestudeerd aan de opleiding Architectuur, richting 'Urban Design' en tijdens zijn studie heeft hij lessen gevolgd in lichtontwerp (Philips Lighting) o.l.v. Rogier van der Heide.  


T H E A T E R

Als regisseur en theatervormgever werkt hij sinds 2012 op het Zaanlands Lyceum en heeft daar voorstellingen zoals de musicals Tarzan, We Will Rock You en Grease gemaakt. Voor de musical Aida (2016) heeft hij een Amateur Musical Award ontvangen in de categorie Beste Decor. Stef is sinds 2015 verantwoordelijk voor de creatieve regie en vormgeving van de nieuwjaarsshow ‘Art of Music’ onder leiding van dirigent Henk Ummels. 

Daarnaast heeft hij in 2019 meegewerkt aan een rekwisiet voor de musical Kinky Boots (regie: Martin Michel, decorontwerp: Marjolein Ettema) en twee nieuw geschreven musicals mogen voorzien van een decorontwerp: ‘ Afgesloten’ de musical (NBN Entertainment, regie: Sem Konijn) en de musical Claes Compaen (Bel Canto Oostzaan, regie: Stef Heijnen-Bakker). Zijn meest recente project qua theatervormgeving is geweest voor de musical ‘Boekenwurm’ (Spinoza Lyceum, regie: Max Roijé) in februari 2020. Hierbij was Stef verantwoordelijk voor de rekwisieten en het decorontwerp. 

W E R K Z A A M H E D E N

Met een groot netwerk binnen- en buiten de culturele sector is Stef ook werkzaam als uitvoerend producent, creative producer en ontwerper. Zijn meest recente werk omvat een tentoonstelling over duurzaamheid voor de Gemeente Hoorn (Natascha Grippeling, Puur Hoorn). In de zomer van 2020 is Stef aangesteld als productie uitvoer waarbij hij een programma heeft samengesteld  van een informatieve, culturele en industriële activiteiten rondom het Noordzeekanaal, in opdracht van de provincie Noord-Holland tijdens de 'Week van de Industriecultuur' - gemeente Velsen, Beverwijk en Zaanstad (industriecultuur.nl, Ellen Klaus en Gemeente Velsen). 

V I S I E 

Ik creëer bijzondere herinneringen voor publiek binnen én buiten het theater.

Mensen door middel van vormgeving meevoeren naar een nieuwe wereld en ze laten ontsnappen aan de werkelijkheid is zo ontzettend gaaf om te doen! Under promise, over deliver om een geweldige herinnering achter te laten! 

 

CULTUUR IN ACTIE:

Interview met Paul de Leeuw, Utrecht (juni 2020)

 

BEHIND THE SCENES: CARPE NOCTEM

Cast & crew geven in deze 1-uur durende documentaire een exclusief kijkje achter de schermen, vanaf het idee tot de uitvoering en van audities tot de montageweek in het Zaantheater: 

 

MAKING OF: AIDA

Bekijk hier interview met de cast & crew van musical Aida: 

(interview met Stef vanaf 14:00 min)

 

DUURZAAMHEID
TENTOONTSTELLING

Gemeente Hoorn - PuurHoorn